SALONKNJIGE1

TKD Šahinpašić počinje pripreme još jednog Zimskog salona knjige u Sarajevu koji će biti održan od 10. do 24. decembra 2015. godine. Nakon uspješno organiziranog prethodnog Sajma knjige, kao i 10. Zimskog salona knjige u decembru prošle godine, firma Šahinpašić preduzima još jedan korak ka unapređenju kulturne svijesti građana BiH i grada Sarajeva, čineći to još od 1989. godine.

Prethodni Sajam i Zimski salon knjige potvrdili su da je ova manifestacija postala jedna od najvećih kulturnih manifestacija u BiH. Svjesni situacije u kojoj se nalazi izdavaštvo u BiH, i uopšte položaja knjige danas, moramo priznati da je to veoma veliki uspjeh. Sajam knjiga i Zimski salon knjiga u Sarajevu su postale gotovo kultne manifestacije, čiji se uticaj osjeti i dugo nakon završetka same manifestacije. Gotovo je bespotrebno govoriti o značaju jednog ovakvog projekta za kulturu naše zemlje u današnjem vremenu. Imajući to u vidu, TKD Šahinpašić  još jednom počinje  organizaciju Zimskog salona knjige 2015.godine. Organizacija sajmova i sličnih kulturnih manifestacija je postala, iako ekonomski neopravdana, tradicionalna za našu firmu. Do sada smo organizirali ukupno 13 Bijenala, suorganizirali 11 Međunarodnih sajmova knjige, te uzeli učešće u organizaciji nekoliko ljetnih prodajnih izložbi i drugih kulturnih manifestacija, ističe predstavnik TKD Šahinpašić, Ajdin Šahinpašić

Više od  20.000Sarajlija  posjeti Salon svake godine, a imaju priliku da posjete preko 60 štandova izlagača iz BiH, Hrvatske, Srbije i Crne Gore. Salon obiluje i pratećim aktivnostima, brojnim promocijama i drugim kulturnim sadržajima.

2 Comments to “zimski salon knjige”

  1. SMAJIL LATIFOVIC says:

    u NEDJELJU BI HTJELI DOCI NA SAJAM KNJIGA.iNTERESUJE NAS OD KSD I DO KSD JE TOGS DANA OTVORE ZA POSJETIOCE KOLIKO JE ULAZNICA ZA GRUPNU POSJETU.rADI SE O KULTURNO UMJETNICKOM DRUSTVU IZ KALESIJE.BICE NAS IZMEDJU 20 I 40. NISAM NASAO TU INFORMACIJU .OCEKUJE BRZ ODGOVOR.

  2. Maida says:

    Salon će održati od 10.12.-24.12.2015. u prostorijama galerije Collegium Artisticum u Sarajevu. Radno vrijeme je od 10:00 do 19:00 sati, a ulaz je tradicionalno besplatan. Izlagači su pripremili mnogo noviteta za čitaoce, mnogi naslovi bit će premijerno predtsavljeni na Zimskom salonu, a publika će moći knjige kupiti po najpovoljnijim uslovima. Knjiga je najbolji poklon, obradujte svoje najmilije knjigom.

    Izvor: http://www.btcsahinpasic.ba/vijest/65/11-zimski-salon-knjige

Leave a Reply

Message