AK1

U sklopu svoje regionalne turneje dama svjetskog glasa Aleksandra Kovač održat će u Sarajevu svoj vokalni seminar „Pjevajte sa Aleksadrom“. U saradnji sa Basics školom pjevanja, Aleksadra će svim zainteresiranim kroz tri dana seminara od 30.10 do 01.11.2015. godine, predavati i prenositi svoje znanje kroz najmodernije tehnike pjevanja te će predstaviti vokalne metode koje koriste mnogi poznati pjevači, a koje je osmislila upravo Aleksandra Kovač!
Vokalni seminar “Pjevajte sa Aleksandrom” je namjenjen odraslim osobama koje žele da steknu osnove kvalitetnog i pravilnog pjevanja, amaterima i profesionalcima koji žele da se usavršavaju i rade na specifičnim problemima koji nastaju usljed nepravilne upotrebe glasa i primjene tehnika disanja i proizvodnje tona.
Prva dva dana su posvećena teoretskom i praktičnom radu u učionici, gdje će Aleksandra kroz predavanja i individualni i grupni rad polaznike upoznati sa tehnikama koje će im pomoći da postanu bolji, sigurniji i stabilniji pjevači. Pored vježbi disanja, pravilne postavke tijela, tehničkih vježbi za zagrijavanje glasa, i vježbi za artikulaciju i dikciju, Aleksandra će sa polaznicima seminara raditi na najbitnijim elementima svake interpretacije – ekspresiji, dinamici, fraziranju i razvoju pjevačke individualnosti. Svaki polaznik će raditi na konkretnoj kompoziciji, kako bi se sve naučene tehnike odmah primjenile u praksi. Posljednji dan seminara je posvećen radu u studiju sa Aleksandrom, i snimanjem pjesme. Svaki polaznik seminara će dobiti priliku da stekne osnovna znanja o profesionalnom radu u muzičkom studiju.
Aleksandra Kovač je vokalni pedagog, višestruko nagrađivana kantautorica, filmska kompozitorka i muzičkia producentica sa vise od 20 godina iskustva na muzičkoj sceni Evrope. Kao magistar nauke Edinburg univerziteta i diplomirani muzički pedagog, jedna je od rijetkih muzičkih profesionalaca u našem regionu koja se bavi vokalnom edukacijom pored uspješne karijere kantautora i kompozitora. Zasluženo je poštovana kao pedagog koji ima jedinstvenu sposobnost da motiviše i oblikuje mlade pjevače, čijom se edukacijom bavi poslednjih 15 godina, a što je imala priliku da pokaže i u posljednjoj sezoni prvog regionalnog muzičkog takmičenja “X Factor Adria.
Prijave za seminar traju do 25.10.2015. Prijavu kao i sve ostale detalje potražite na http://www.basicsofficial.com/

No Comments Yet.

Leave a Reply

Message