Najljepša sportska priča u Bosni i Hercegovini nastavlja se i ovog ljeta. Sedme BH Telecom Sportske igre mladih, najveći sportski događaj za dječake i djevojčice, u preko 30 bh. gradova, uljepšat će ljeto brojnim mališanima.

Prijave za sve turnire BH Telecom Sportskih igara mladih, moguće se su do termina takmičenja u pojedinom gradu, a svi zainteresovani, mogu se prijaviti putem web stranice www.igremladih.ba ili direktno na broj telefona 033/711 930.

Takmičenja se ove godine održavaju u dvije starosne kategorije: 2002. godište i mlađi te 2006. godište i mlađi, a SIM-ovci će imati priliku da izaberu omiljeni sport i pokažu svoje vještine u: nogometu, košarci, odbojci, rukometu, odbojci na pijesku, tenisu, stonom tenisu, atletici, šahu te igri između dvije vatre.

Igre su organizirane pod pokroviteljstvom Međunarodnog olimpijskog komiteta, Svjetske nogometne federacije i Olimpijskog komiteta BiH. Podršku Igrama daju i eminentna imena iz sportskog i političkog života, kao što su Sir Dave Richards, Ivica Osim, Edin Džeko, Mirza Teletović, Predrag Mijatović, David Beckham, Jose Mourinho, Sven Goran Eriksson, Franz Beckenbauer, Miralem Pjanić, Vedad Ibišević i mnogi drugi.

Zabavu i veliki broj SIM osmijeha, možete pratiti na Facebook stranici „Sportske igre mladih BiH“, putem Instagram profila Igara, @igremladih_bih ili putem Viber Public Chata „Sportske igre mladih BiH“.

Priključite se i Vi najljepšoj sportskoj priči u BiH i saznajte zašto su Igre zakooooon!

No Comments Yet.

Leave a Reply

Message