astorija velika

Plesni Klub Astorija od 30. maja do 1. juna organizuje drugi po redu Sarajevo Dance Festival. U sklopu kojeg će se održati nekoliko manifestacija kako revijalnog, tako i sportsko-plesnog karaktera.

Prvog i drugog dana Festivala predviđen je bogat sportski plesni sadržaj. U dvorani Doma Mladih održaće se do sada najveće plesno takmičenje u Bosni i Hercegovini. Pod pokroviteljstvom Svjetske Plesne Sportske Federacije WDSF održaće se Internacionalno takmičenje u standardnim i latinoameričkim plesovima na kojem će se predstaviti preko 100 sportskih plesnih parova iz cijelog svijeta. Osim toga, predviđeno je i Državno Prvenstvo Bosne i Hercegovine u latinoameričkim plesovima gdje se očekuje dolazak preko 150 najboljih plesnih parova iz Bosne i Hercegovine koji su izborili pravo učešća na ovom Državnom Prvenstvu.

Goste očekuju i takmičenja plesnih formacija, Državno Prvenstvo za Solo plesačice kao i takmičenje lige plesnih škola gdje se očekuje više od 1000 učesnika iz cijele Bosne i Hercegovine i regiona. Na kraju će se održati veliki Zumba Party gdje će se predstaviti Zumba Fitness instruktori i njihovi polaznici iz Bosne i Hercegovine i regiona. Broj posjetilaca koji se očekuje premašiće dosadašnju posjetu koja je zabilježena na turnirima u BiH.

Trećeg dana Festivala u Bosanskom Kulturnom Centru održaće se Plesna Revija pod nazivom “Djeci Sarajeva” na kojoj će se predstaviti djeca iz vrtića JU Djeca Sarajeva (preko njih 500) koji će se predstaviti sa svojim plesnim koreografijama, te šarovi i formacije iz našeg kluba čime će ovaj Festival biti zatvoren.

No Comments Yet.

Leave a Reply

Message