Povodom skorog održavanja deste jubilarne humanitarne akcije pod nazivom “Race for the cure” (Trka/šetnja za ozdravljenje), čiji je cilj podizanje svijesti u borbi protiv raka dojke u BiH, registracije građana za ovaj događaj će početi u subotu 9. septembra  2017. godine u 11.00 sati na centralnim gradskim trgovima i šoping centrima u sljedećim gradovima:Sarajevo, Mostar, Banja Luka, Tuzla, Višegrad, Goražde, Zenica, Kiseljak, Bugojno, Jajce, Bihać, Istočno Sarajevo, Brčko, Livno, Široki Brijeg, Gradiška, Orašje, Odzak, Zavidovići, Hadžići, Doboj – Istok, Kakanj, Cazin,Doboj-Jug, Velika Kladuša, Bosanska Krupa.

Registracijom u iznosu od simboličnih 10 KM učestvujete na jedinstvenom događaju. Bitno je naglasiti da će se sva sredstva prikupljena od registracija učesnika, utrošiti na kupovinu poklon paketića za svaku novooperisanu ženu u BiH, kao i na besplatne mamografske preglede u ruralnim djelovima zemlje. Događaju svake godine prisustvuje preko 8 hiljada osoba iz svih gradova BiH, iz oba entiteta.

“Race for the cure” je već dobro poznat, tradicionalni projekat u BiH, koji se održava u još  150 gradova širom svijeta, na kojem učestvuju milioni građana, a čiji cilj je rano otkrivanje karcinoma dojke i prevencija bolesti.

“Race for the cure 2017″ će se održati 7. oktobra 2017. na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu u 12:00h. 

No Comments Yet.

Leave a Reply

Message