ks1

Neponovljivi Kultur Shock gostovaće u sarajevskom Domu mladih 28. februara! Bend iz Seattlea koji predvodi Sarajlija Srđan Jevđević, posljednjeg dana mjeseca februara u bh. prijestolnicu stiže u sklopu velike evropske turneje ‘The IX Circles of Europe’, na kojoj će predstaviti novi album, nazvan prema rednom broju do sada izdatih albuma – IX.

Bend specifičan po tome što hrabro ruši sve žanrovske barijere, posljednjih godina slovi za jedan od značajnijih bendova alternative muzičke scene regije. I na posljednjem albumu Kultur Shock je ostao pri dobro isprobanom receptu od mixa alternativne muzike sa elementima Balkana.
Pored predstavljanja novog albuma, uz već tradicionalno dobru zabavu, publika će moći uživati i u ranijim uracima benda, čije postojanje seže gotovo dvadeset godina u prošlost. Sa druge strane, njihov koncert zahtijeva i učestvovanje publike, koja je itekako pozvana da se, upijajući energiju sa pozornice, slobodno izražava u slavljenju muzike i života.

Prodaja ulaznica za koncert po promotivnoj cijeni od 10 KM počinje u četvrtak, 12. februara. Riječ je o ograničenom broju ulaznica nakon čega će cijena biti 15 KM. Ulaznice se mogu kupiti na biletarnici BKC-a, platou Skenderije i sistemu kupikartu.ba.

No Comments Yet.

Leave a Reply

Message