U periodu od 22.10. do 29.10.2017. godine, u prostorijama Hotela Holiday održat će se 72. Međunarodna redovna skupština Evropskog udruženja studenata prava (European Law Students’ Association).

Međunarodna redovna skupština Evropskog Udruženja Studenata prava (u nastavku teksta ICM) održava se tradicionalno dvaput godišnje, i to svake godine u različitom gradu i državi. Događaj okuplja čak do 500 studenata prava i diplomiranih pravnika, a koji su članovi ELSA mreže.

ICM će trajati 8 dana, i uključivat će aktivnosti usmjerene na edukaciju i stvaranje ambijenta za sklapanje ličnih i poslovnih prijateljstava. Konferencija će sadržavati edukativni program, namijenjen proširenju znanja iz oblasti prava, kao i društveni program, koji će služiti kao podloga za stvaranje novih prijateljstava kako na ličnom, tako i na profesionalnom niovu.  Zahvaljujući Wolf Theiss, učesnici će imati priliku da slušaju i usvoje nova znanja na temu poslovnog prava.

Jedna od tradicija ELSAe jesu tematski partiji koji se organizuju, pa tako će se u navedenom periodu prirediti mnoge zabave, a neke od njih jesu: Song of Ice and Fire (23.10, u Mixer House), Balkan Night (25.20, u MyFace Club) i Great Gatsby (26.10, Dom Mladih). Početak partija je u 22h. Na zabave su svi dobrodošli uz kupovinu ulaznica u vrijednosti od 15KM za sve partije ili 5KM po pojedinačnom partiju. Ulaznice se prodaju u Cheers Pub Sarajevo, Mixer House i ELSA Kabinet (Pravni fakultet Univerziteta u Sarajevo, 1. sprat).

Implementaciju i realizaciju projekta vrši nacionalna grupa ELSA Bosne i Hercegovine uz podršku i partnerstvo BH Telecoma, ASA Grupacije, Wolf Theiss,Općine Stari Grad, Općine Centar, Pivnice HS, Ambasade Republike Češke. Zatim, uz pokroviteljstvo  Kabineta potpredsjednika i potpredsjednice  Federacije BiH i Grada Sarajeva. Prijatelji događaja su Pravni fakultet Univerziteta u Sarajevu, Ministarstvo obrazovanja i kulture Federacije BiH, Asocijacija XY, Destination Sarajevo, Hotel Holiday, Sarajevo International Airport, Fixit, Al Jazeera i Antena Sarajevo, Dnevni Avaz.

No Comments Yet.

Leave a Reply

Message