hiljadarka3
Nenad Đurić, reditelj izrazito uspješne komedije „Nebo iznad krajolika“ ove će nam se jeseni predstaviti sa svojim novim hitom. Riječ je o filmu „Hiljadarka“ HEFT Production agencije Sarajevo koji je rađen uz podršku Fondacije za kinematografiju Sarajevo i u saradnji sa partnerima i koproducentima filma: Cine Planet iz Beograda, Jadran Film iz Zagreba, Filmski Centar iz Sarajeva, RTVFBiH i RMU Banovići.

Komedija „Hiljadarka“ između ostalog posebna je i po tome što je uspjela okupiti najimpresivniju glumačku postavu u jednom filmu u posljednjih nekoliko godina. Tako se među glavnim glumcima pojavljuju Branislav Trifunović, Aida Bukva , Moamer Kasumović, Milutin Mima Karadžić, Željko Pervan, Nikola Kojo, Slaven Knezović te plejada sjajnih BH glumaca koju predvode Vlado Kerošević, Vanesa Glođo, Edhem Husić i Mona Muratović. Direktor fotografije je Dušan Joksimović čiji najpoznatiji rad kamerom uključuje nezaboravne hitove kao što su „Rane“, „Munje“, „Mi nismo anđeli“ i „Parada“. Uz već navedenu jaku glumačku postavu, izrazito kvalitetnu produkciju, sigurnu rediteljsku ruku i scenario koji obiluje velikom količinom humora karakterističnim za naše prostore nesumnjivo je da komedija „Hiljadarka“ već sada spada u jedan od najočekivanijih filmova ove godine.

Mladić Atif Kurtović (Trifunović) prvi puta u životu silazi u rudarsku jamu kako bi nastavio tamo gdje je njegov sada penzionisani otac stao – postao rudar-udarnik. Međutim, njegova sudbina ubrzo se u potpunosti mijenja kada bude izabran kao lice koje će krasiti najvrijedniju novčanicu u državi – novčanicu u iznosu od hiljadu dinara (tzv. „hiljadarku“). Tako se Atif uskoro nađe na putu za Beograd gdje će ga Titov lični fotograf (Pervan) uslikati za istoriju. U cijelu priču uskoro ulazi i mlada djevojka čiji nadimak nije slučajno „Hiljadarka“ (Bukva) u koju se Atif do ušiju zaljubljuje. A kada Tito (Kojo) najavi svoju posjetu Atifovom rodnom gradiću – za sve junake ove simpatične priče krenuće avantura koju će pamtiti do kraja života.

Pogledajte prvi promotivni HD kino foršpan filma “Hiljadarka” https://www.youtube.com/watch?v=wDY1y4UuoW8&feature=youtu.be

No Comments Yet.

Leave a Reply

Message