HILJADARKA2

Film za kojeg se tražila karta više na Sarajevo Film Festivalu i koji je okupio impresivnu glumačku postavu dolazi u kina!

Branislav Trifunović, Aida Bukva, Moamer Kasumović, Nikola Kojo, Milutin Mima Karadžić, Edhem Husić, Vlado Kerošević, Slaven Knezović, Vanesa Glođo, Željko Pervan, Armin Omerović… Ovo su samo neka od brojnih glumačkih imena koja se pojavljuju u novoj komediji hvaljenog redatelja Nenada Đurića – HILJADARKA.

Veliki projekat regionalne kino distribucije počinje 10. septembra u Banovićima sa Svjetskom premijerom filma koja će osim glumačke i filmske ekipe ugostiti i političku i estradnu kremu cjelokupne regije. Banovići nisu odabrani slučajno – to je naime glavno mjesto radnje u filmu, ali i mjesto gdje se film u cijelosti i snimio u jesen prošle godine pa će se organizacijom Svjetske premijere filmska ekipa pokušati barem djelomično zahvaliti na svemu onome što su općina sa stanovnicima i RMU Banovići učinili za stvaranje filma „Hiljadarka“ i to upravo na proslavi Dana općine.

Istoga dana film kreće i sa službenom kino distribucijom u BiH pa će osim u Banovićima publika moći (paralelno s premijerom) film pogledati i u Sarajevu, Tuzli, Banja Luci, Zenici, Prijedoru, Višegradu, Busovači, Lukavcu i Živinicama a nakon toga u tekućoj i narednoj sedmici i u Mostaru, Bihaću, Gračanici, Srebreniku, Tešnju, Zavidovićima, Brčkom, Bijeljini, Kaknju, Visokom, Varešu, Vogošći i Žepču.

Sedmicu dana kasnije, tačnije od 17. septembra komedija „Hiljadarka“ sa službenom kino distribucijom kreće i u kinima u Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori uz prethodno organizirane svečane premijere u Zagrebu (15. septembra), Beogradu (17.septembra) i Novom Sadu (18. septembra). Sve premijere ugostit će glavnu glumačku postavu filma čime će se samom filmu, ali i regionalnoj distributerskoj i prikazivačkoj suradnji dati samo još veći značaj. U Sloveniji film s kino distribucijom kreće od 1. oktobra.

No Comments Yet.

Leave a Reply

Message