Dubioza kolektiv je 22. septembra 2017.godine ekskluzivno u programu Antene Sarajevo predstavila novi singl pod nazivom “Treba mi zraka”. Pjesmu su uradili na nagovor Harisa Čustovića, koj je imao nezavršenu pjesmu sa Dinom Dvornikom, a koju je Dubioza producirala u svom aranžmanu.

“Zvuči dosta drugačije od naše produkcije, ali smo opet ostali u nekom Dubioza kolektiv stilu. Upravo to je i bio izazov ove saradnje, da pjesma zadrzi svoj duh u kojem je napisana još 2003 godine, a da zvuci kao nesto što bi napisali danas. Najtužnije je što tematika pjesme iz 2003. savršeno korenspondira sa aktualnim dogadjajima u našoj regiji. Mi se već osjećamo potpuno ispunjenim jer smo odličnu pjesmu oteli od zaborava i na svoj način uradili svoju posvetu Dini Dvorniku. Ako se pjesma svidi ljudima, bice nam jos draže.

Muzika Dine Dvornika imala je moć da dopre do ljudi koji za taj stil muzike uopšte nisu bili zainteresovani. Njegov nenametljiv, ali potpuno otvoren pristup, je ono sto je, čini mi se, očaravalo ljude. Ja nisam bio Dinin fan i znao sam par pjesama koje su se vrtile u medijima, dok nisam slučajno otišao na koncert u sarajevskom “Metalcu” 1996. godine. Takav bend, i takav show, nikad do tada nisam vidio, a Dino je taj koncert svirao u japankama.”, ispričao je Brano Jakubović frontmen grupe Dubioza kolektiv.

 

DK_Treba_mi_zraka_cover2

 

 

 

 

 

 

DK_Treba_mi_zraka_cover1

No Comments Yet.

Leave a Reply

Message