SHMV

Coca Cola Sarajevo Holiday Market po peti put će otvoriti svoja vrata posjetiteljima. Market će biti svečano otvoren u srijedu 09. decembra u 18:30 sati paljenjem bogato ukrašene jelke visoke preko 20 metara. Tradicija paljenja centralne gradske jelke od strane čelnika Gradske uprave se nastavlja, pa će i ove godine prekidač na jelci pritisnuti gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić, a pomoći će mu gradonačelnik Zagreba Milan Bandić. Prije paljenja lampica na centralnoj jelci prisutne će zabaviti zagrebački band Kraljevi ulica, a nakon paljenja će u Pan Winter Pubu u 21 sat nastupiti Amina Hamzić i grupa Open Mind.

Jedinstvena vesela zimska bajka i ove godine će upotpuniti zimsku ponudu glavnog grada BiH kroz mnoštvo zabavnih sadržaja.  Najveselije će biti u PAN Winter Pub-u, gdje će posjetitelji svakog dana moći uživati u koncertima, promocijama, degustacijama, a Market će i ove godine donijeti pregršt zabava za najmlađe u sklopu dječije igraonice - Argeta Junior Play House.  Na Trgu djece Sarajeva, ispred BBI Centra, bit će postavljena bina na otvorenom - BH Telecom ULTRA Stage, gdje će se svakodnevno, tokom trajanja Coca-Cola SarajevoHoliday Marketa, dešavati programi za djecu i mlade.

Ove godine grad Zagreb donirao je gradu Sarajevu dio ukrasa koji će krasiti centralnu gradsku jelku, pa će ona biti još raskošnija. Riječ je o dnevnim dekoracijama, tradicionalnim igračkama sa sjevera Hrvatske koje su uvrštene na UNESCO-ovu listu nematerijalne kulturne baštine, a među kojima se nalaze licitarska srca, paprenjaci, ogledalca…

Coca-Cola Sarajevo Holiday Market zajednička je aktivnost UG ZUP Baščaršija i Fondacije Sarajevo Navigator, nastala pod okriljem USAID-a. Ovogodišnji Coca-Cola Sarajevo Holiday Market dio je projekta “PHOENIX – Kultura za budućnost”, kojeg finansira EU, a realizuju Općina Stari Grad Sarajevo, Zona unaprijeđenog poslovanja (ZUP) Baščaršija i Fondacija Sarajevo Navigator.

Projekat “PHOENIX – Kultura za budućnost” dio je programa “Sarajevo 2014” kojeg finansira EU u okviru obilježavanja stote godišnjice početka Prvog svjetskog rata, s ciljem da se iz Sarajeva širom svijeta pošalje poruka mira, pomirenja i solidarnosti.

1 Comments to “Coca-Cola Sarajevo Holiday Market”

  1. Juan says:

    poštovanje,molio bih Vas savjet.imam pannsoaic tv s katodnom cijevi za model nisam siguran ali mislim da je tx-ps10 100hz.boje su prekrasne,pokreti,sve ali pod uvjetom da gledam svijetle scene. čim je riječ o scenam koje se odvijaju u mraku slika je neobično tamna da se uopće ne vide detalji.ako sliku posvijetlim crna postaje siva a u nekim detaljima i plavičasta. dok ono sto najviše smeta je kad se u tamnoj sceni pojavi svijetli detalj poput upaljene sviječe,koliko je visok taj detalj toliko po cijeloj širini ekrana se pojavi svijetla linija koju mogu usporediti s svijetlosnim snopom baterije. zanima me dali je ekran neispravan ili je stvar u podešavanju?televizija ima 6god. kupljena je nova u exportdrvu i nikad je nisam uspio podesiti kako treba uza sve pokušaje.unaprijed se zahvaljujem

Leave a Reply

Message