Evo nas na pragu još jedne vinske čarolije. Trinaesti po redu Međunarodni Sarajevo Wine Weekend se ove godine održava na već poznatoj lokaciji, u Domu Armije, 26. i 27. oktobra od 16 do 22 sata.

Ovogodišnji festival će ugostiti 60 vinarija iz Bosne i Hercegovine, regiona i Evrope i 15 gastro izlagača. Festival će, u novom ruhu, pratiti i 8 edukativnih radionica na kojima će neki od najčuvenijih regionalnih vinara podijeliti svoje znanje o vinskoj umjetnosti sa ljubiteljima vina.

Radionice će se održavati u Coloseum Clubu oba dana festivala u poslijepodnevnim satima, a vinari i vinarije koji će održavati radionice su:

1. Edi Simčič wines (SLO)
2. Vinogradi Nuić (BIH)
3. 13. jul Plantaže (CG)
4. Benvenuti Vina (HR)
5. Podrumi Vukoje (BIH)
6. Vina Zadro (BIH)
7. Vinarija Temet (SR)
8. Zanut (SLO)

Učešće na radionicama je otvoreno uz rezervacije. Cijena kotizacije za jednu radionicu iznosi 20 KM, dok kotizacija uz kupljenu ulaznicu za jednu festivalsku noć iznosi 35 KM. Prijave za radionice će biti otvorene od 20.09.

Kao i svake godine, program festivala uključuje i ekskluzivnu večeru povodom otvaranja festivala, koja će se održati 25.10.2017. u kultnom sarajevskom restoranu «4 sobe gospođe Safije» od 20 sati, uz obaveznu rezervaciju.

Po završetku druge festivalske noći, u petak 27.10. od 22 sata, zabava se nastavlja u Coloseum Clubu. NLB – Sarajevo Wine Weekend After Party će biti otvoren za sve posjetioce, bez rezervacije.

No Comments Yet.

Leave a Reply

Message