Sarajevo će po prvi put biti domaćin Međunarodnog rukometnog turnira za kadete (1999/2000 godište) pod nazivom „VIŠE OD IGRE“ koji će se igrati u periodu od 02.09. – 04.09.2016. godine u novootvorenoj sportskoj dvorani „Grbavica“. Organizator ovog sportskog turnira je Udruženje za podsticaj kulture, turizma, umjetnosti i sporta „SPIRITUS“ Sarajevo.

Na turniru će igrati ekipe koje nam dolaze iz regiona i Europe, a koje sa svojim seniorskim selekcijama imaju značajnu ulogu u europskom i svjetskom rukometu. Na turniru igraju sljedeće ekipe: R.K. PICK SZEGED (Mađarska), R.K. VARDAR SKOPJE (Makedonija), R.K. CELJE PIVOVARNA LAŠKO (Slovenija), R.K. CRVENA ZVEZDA (Srbija), R.K. BALIĆ&METLIČIĆ (Hrvatska), te ekipe iz Bosne i Hercegovine  H.R.K. IZVIĐAČ LJUBUŠKI, R.K. BOSNA CENTROTRANS i kao domaćin SELEKCIJA GRADA SARAJEVA.

Cilj turnira je da se rukomet u glavnom gradu Bosne i Hercegovine popularizira kao sport i da se što veći broj djece uključi u rukometne škole koje se nalaze na području grada Sarajeva. Turnir će ujedno biti i prvi veliki projekat u novootvorenoj sportskoj dvorani „GRBAVICA“ koja će zasigurno biti hram sporta u gradu Sarajevu i ovom prilikom se želimo zahvaliti Općini Novo Sarajevo kao i općinskom načelniku gospodinu Nedžadu Koldži koji su nam omogućili da se turnir u istoj i realizuje.

SELEKCIJA GRADA SARAJEVA koja će nastupati na turniru će se okupiti 23.08.2016. godine u sportskoj dvorani „SRCE“ Općina Novi Grad Sarajevo, a istu čine igrači koji nastupaju u Kantonalnoj rukometnoj ligi KS. Navedenu selekciju će trenirati trener Sanin Kolaković, pomoćni trener Bojan Tešanović, trener golmana Sead Lagumdžija, a koordinator selekcije je gospodin Esad Kurtagić . Ovaj vrhunski rukometni stručnjak i pedagog jedan je od rijetkih na našim prostorima koji pokušava svoje znanje nesebično da prenese mlađim kolegama trenerima.

No Comments Yet.

Leave a Reply

Message