fdu

Festival dječije umjetnosti (FEDU) održava se u Sarajevu od 2. do 8. maja na nekoliko lokacija (Trg Oslobođenja-Alija Izetbegović, Pozorište mladih, Centar za kulturu Sarajevo). Zamišljen je tako da bude spoj igre, edukacije, obrazovanja, prilika za afirmaciju knjige, književnosti uopće, teatra za djecu, muzike , ali i ostalih vrijednosti koje iz toga proizilaze.

U toku sedam dana trajanja festivala,  festivalski prostor bit će mjesto igre, druženja, učenja, promoviranja dramskog, literarnog i muzičkog stvaralaštva BiH i šire.

Posebnost ovog festivala leži u tome da je potpuno profesionaliziran i da je takmičarskog karaktera. Odabrano je osam predstava za djecu i mlade iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore i BiH, zatim šest muzičkih horova koji se natječu na izabranu autorsku kompoziciju, a raspisan je i konkurs za najbolju savremenu bajku na koju je pristiglo do sada više od trideset prijava kompetentnih književnih imena iz BiH.

Festival se održava pod pokroviteljstvom Općine Stari Grad i Vlade Kantona Sarajevo tj. Ministarstva kulture i sporta KS.

Ulaz  je besplatan.

Roditelji dovedite svoju djecu na radost iz koje se uči.

No Comments Yet.

Leave a Reply

Message