MARKOMILICEVIC

DJ Gramophonedzie (aka Marko Milićević) nastupiće, u sarajevskom Cinamas Clubu Sloga, 27. novembra . Prije više od desetljeća, Marko je započeo karijeru i isklesao je kao svestrani producent.

Postao je planetarno poznat po remiksu ‘Why don’t you do right’, od Peggy Lee, a iza svega stoji jedna lijepa ljubavna namjera. Naime, remiks je nastao na insistiranje Markove tadašnje djevojke, sada supruge, da obradi tu pjesmu jer je željela da je sluša i u klubu. Ispunivši joj želju, nije ni slutio da će taj gest u potpunosti promijeniti njegovu karijeru. Remix je doživio svjetsku slavu a DJGramophonedzie ‘upao je u mašinu’ i svjetske klubske agencije su se počele grabiti za njegove nastupe.

Nastupao je skoro po cijelom svijetu, od Hong Konga, Brazila do Evrope i regije.  Trenutno radi na albumu za svoj ‘Gramophonedzie Live Experience bend’ ali se takođe, u posljednje vrijeme, ponovo bavi produkcijom i dizajnom zvuka za reklame i filmove.

Za bh. muzičku scenu kaže da  je plodna te da ima mnogo talentovanih muzičara kojima nije lako jer teško dolaze do izražaja. Izdvaja „Dubiozu Kolektiv“ sa kojima je sarađivao, a od mlađe generacije pomno prati Rub-a-dubovu produkciju.

Sarajevska publika još uvijek pamti sjajan nastup DJGramophonedzie na spektakularnoj završnici Lord Somersby’s Bridge-a i dvosatnu euforiju uz hitove ‘Why don’t you do right’, ‘Number One’, ‘Not my Groove’. Oduševljen gostoprimstvom i feedbeckom posjetilaca, Marko je, iskreno rekao: „Uz ovakvu publiku svakom DJ-u je zadovoljstvo da nastupa“ i  pozvao sve, koji žele da uživaju u plesu i njegovom setu, da dođu u ‘Slogu’ 27. novembra, uz stihove: “Feels like making Love” da ih uvede u dobru zabavu i dugu noć!

Kao domaća podrška nastupiće Hator (Hatorrecords/CarpeDiemBeach), Focho(SUR Scena) i DJ nanE. Ulaznice, u pretprodaji, po cijeni od 10 KM, potražite u Caffe baru Opera. Na dan nastupa, cijena ulaznice iznosi 15 KM.

 

 

No Comments Yet.

Leave a Reply

Message