fudbal novo

Sve je spremno za 5.Međunarodni Fudbalski turnir U-17 Sarajevo “IGRAJ FUDBAL,

ŽIVI ŽIVOT” koji će biti odigran na stadionima Grbavica i Otoka od 16. do 19. juna

2016.godine.

Turnir će i ove godine okupiti oko 160 mladih fudbalera uzrasta 17 godina,na turniru igraju fudbalske ekipe Crvena Zvezda,Maribor,Rijeka,Vojvodina,Budućnost,

Sarajevo, Željezničar i Olimpic.

Ispred Udruženja Profesional koje je organizator turnira već petu godinu i to izuzetno uspješno navode da su od prvog turnira igrale vrhunske ekipe iz regiona kao i ekipa Strum-Graz za koje su igrali tada mladi igrači koji su danas već poznate evropske zvijezde, a igrali su na našim turnirima i bili najbolji igrači,strijelci i golmani: Tin Jedvaj, Marko Grujić, Boris Radunović, Vukašin Jovanović, Marko Dabro i drugi.

 Velika nam je čast i zadovoljstvo biti domaćin fudbalskim ekipama koje igraju na našem već sada možemo reći tradicionalnom turniru koji ove godine slavi i mali jubilej – pet godina organizacije turnira koji promoviše Grad Sarajevo kao sportski i kulturni centar u regionu i evropi.

 Kvalitetnom organizacijom turnira i podrška sponzora koju smo prethodnih godina imali nam je mnogo pomogla da je turnir iz godine u godinu postao prepoznatljiv u regionu i evropi po kvalitetnoj organizaciji i kvalitetnim ekipama.

Fudbalski turnir pored ekipa okuplja i skaute iz regiona i evrope koji su izuzetno zainteresovani da dođu na turnir i prate rad klubova u omladinskim selekcijama,na turniru su nam dolazili skauti iz Češke Republike, Austrije, Španije,Njemačke.

 Ispred organizacije turnira navode da je veliku podršku organizaciji turnira dao svojim prisustvom na utakmicama turnira svih ovih godina i gosp.Ivica Osim na čemu smo mnogo zahvalni i što nam mnogo znači za organizaciju turnira u budućnosti.

 Dođite i podržite svoj tim – od 16.06 do 19.06.2016. godine  u Sarajevu na stadionima Grbavica i Otoka.

 

No Comments Yet.

Leave a Reply

Message