kralj lav

U avanturu magičnog svijeta daleke Afrike, rastrgane između dobra i zla u borbi za pravdu, pred vruće ljetne dane uvest će nas mjuzikl KRALJ LAV zajedno sa trideset članova glumačkog i pjevačkog ansambla kojeg čine talentovana djeca iz Istočnog Sarajeva, Sarajeva, Travnika, Zagreba i Sombora te petnaest članova stručnog tima kojeg čine profesori Basics škole i saradnici koproducenti iz Pozorišta mladih Sarajevo koji obećavaju nezaboravnu uzbudljivu avanturu.

Tako će prva bh. adaptacija čuvenog mjuzikla THE LION KING prikazati junake Simbu, Mufasu, Skara, Zazua, Timona, Pumbu i ostalu ekipu Ponosne zemlje na daskama Pozorišta mladih Sarajevo. Redatelji originalne filmske verzije su Roger Allers i Rob Minkoff, scenaristi Irene Mecchi, Jonathan Roberts i Linda Woolverton dok muziku i songove za film potpisuju slavni Elton John i Hans Zimmer. Mjuzikl je i ovaj put projekat u vidu završnog ispita polaznika Basics škole pjevanja, klavira, baleta i muzičkog teatra za školsku 2015/2016. godinu.

Učenici su kroz predmete pjevanje, gluma, balet i scenski pokret imali priliku da se upoznaju sa svim segmentima ovog mjuzikla i upravo njih tridest sa različitih odsjeka Basics škole imat će priliku pokazati svoj talent, a na sceni će im se pridružiti i balerine baletnog studija BellArte. Nakon uspješne produkcije FROZEN-a ovaj mjuzikl će biti njihov drugi po redu teatarski izazov.  Upravo ova adaptacija najpopularnijeg mjuzikla na svijetu će biti i prva profesionalna muzičko – scenska adaptacija u BiH. Mjuzikl će se izvoditi u četiri termina, a premijera mjuzikla zakazana je za 16. jun 2016. godine u 18:00 sati u Pozorištu mladih Sarajevo. Istoga dana sa početkom u 20:30 sati zakazana je prva repriza, a ostale dvije reprize su u četvrtak 17. juna u 18.00 sati i 20.30 sati. Ulaznice se mogo kupiti na blagajni Pozorišta mladih Sarajevo od 01. juna svaki radni dan od 12.00 sati do 14.00 sati, u prostorijama Basics škole svaki radni dan od 18.00 do 21.00h ili putem facebook stranice BASICS ŠKOLA. Režiju potpisuju Đorđe Jovančić, koji je ujedno i izvršni i muzički producent na projektu te glumica Staša Dukić. Balerina Nadža Pušilo je kreirala koreografije i scenski pokret dok lutkar Sabit Agić potpisuje kostimografiju i scenografiju. Scenario je adaptirao Đorđe Jovančić, a glumu prilagodila Staša Dukić. Vokalni supervizor je profesorica Jelena Radović, a korepetitor je Marija Ivančević- Stipić, dok je ispicijent na projektu Marija Stevanović. Producent mjuzikla je Dalibor Perković, a video i grafički dizajn potpisuje Marko Jovančić. Za šminku je zadužena Maja Koristović – Talović. “Nepropustite jedinstveno magično putovanje kroz Ponosnu zemlju. Karavan za Afriku kreće 16. juna. Osigurajte mjesto za sebe.”, poručili su iz Basics škole.

No Comments Yet.

Leave a Reply

Message